Sayfalar

14 Haziran 2012 Perşembe

Izgara Kabak ve Kurutulmuş Domatesli Makarna


Blogu takip edenler benim bir makarna canavarı olduğumu biliyorlar artık :) Bolonez, pestolu, otlu, peynirli...her türlü makarna tüketmekten asla vazgeçmem. Dün mutfakta makarna paketini elime almışken, nasıl bir sos hazırlasam diye düşünüyordum. Birden buzdolabındaki kabakları görünce onlarla hem çok hafif hem de lezzetli bir öğün ortaya çıkabilir dedim kendi kendime...

Ve tabii yanılmadım, üstelik kabakları ızgarada pişirince bu tadına doyulmaz lezzet daha da hafif ve sağlıklı oldu. Yanına da çok sevdiğim kurutulmuş domates ekleyip, biraz keçi peyniri rendeledim. Bu inanılmaz lezzetin tadı bu yazıyı yazarken bile hala damağımda sanki...

Kabağı sadece yemek ya da mücver dışında kullanmak istiyorsanız, bir de makarnayla bütünleştiği bu lezzetli tarifi mutlaka deneyin...Hem pratik hem sağlıklı...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

1 paket makarna ( tercihen barilla )
4 adet orta boy kabak
1 orta boy kuru soğan
6-7 adet kurutulmuş domates ( yumuşamaları için ılık suda bekletilmiş )
rendelenmiş keçi peyniri
tuz, taze çekilmiş karabiber

  • Elektrikli ızgarayı veya ızgara tavanızı bir fırça yardımıyla çok az olmak şartıyla zeytinyağı ile yağlayın. Yıkayıp iyice kuruladığınız kabakları kabuklarını soymadan ince şeritler halinde keserek ızgaraya yerleştirin. Her bir yüzünü 3-4 dakika kabaklar yumuşayana kadar ızgarada pişirin. Diğer yandan soğanı da ince şeritler halinde doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz bir tavada renkleri değişene kadar soteleyin. Izgara da pişen kabakları da soğana ekleyip 2-3 dakika beraber soteleyin.

  • Kaynayan su dolu bir tencereye çok az tuz ve zeytinyağı ekleyip, makarnayı boşaltın. Paketin üzerindeki pişirme süresini göz önüne alarak makarnayı pişirin. Makarnayı süzmeden önce suyundan 2-3 yemek kaşığı alıp, kabak ve soğanların olduğu kaba aktarın. Daha sonra makarnayı süzün, kabaklı karışımı ve ılık suda yumuşayan kurutulmuş domatesleri ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip iyice karıştırın.

  • Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine arzu ettiğiniz kadar rendelenmiş keçi peyniri ilave edin ve çok az olmak şartıyla zeytinyağı ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder