Sayfalar

29 Mayıs 2012 Salı

Çikolatalı Ballı Dilimler ( Chocolate Honeycomb Squares )


Kısa bir süre önce Eric Lanlard 'ın 'Baking Mad with Eric Lanlard' programını izlerken bir görüşte vurulduğum atıştırmalık ballı çikolatalı dilimlerini denemek için kesinlikle daha fazla bekleyemezdim...Eric Lanlard ve onun elinden çıkan bir çikolata harikası daha...Aslında çok fazla söze gerek yok, sadece deneyin derim. Eğer çikolata tutkunu biriyseniz bu tarif her zaman elinizin altında bulunsun ki ne zaman krize girerseniz o zaman çabucak imdadınaıza yetişir bence :))



Elizabeth Hurley ve Madonna bu adamın tatlılarını boşuna yemiyor kesinlikle. İnsanın her yaptığı bir lezzet harikası olur mu? Ne zaman Eric Lanlard 'ı izlesem ya da okusam resmen ağzımı toparlayamıyorum ama bir yandan da korkuyorum bu adamın muhteşem tatlılarını onun gibi yapamamaktan...Neyse ki bu denediğim tarif süper lezzetli oldu. Lanlard bu tarifte bisküvili ve çikolata kaplı drajeler kullandı benim yardımıma da albeni yetişti. Siz de marketlerden albeninin bisküvi ve karamelli çikolatalı drajelerini rahatlıkla temin edebilirsiniz.


Yine tarifte kullanılan bisküvinin bizdeki eş değeri eti burçak bisküvi de bu lezzete mükemmel uyum sağladı. Daha sonra üzerine eklediğiniz bisküvi kırıntıları ve drajelerde bu atıştırmalık lezzetin görselliğini daha da mükemmel hale getirdi ki yemek için daha fazla bekleyemeyeceksiniz !!!

Bu tarifin içine eklenen bal ve tereyağı da tatlıyı muhteşem lezzetli yaptı doğrusu...En kısa zamanda bu tarifi denemeniz dileğiyle...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

100 gr tereyağ
300 gr sütlü çikolata
2 tepeleme yemek kaşığı bal
2 paket eti burçak bisküvi
150 gr albeni bisküvi ve çikolatalı draje

Üzeri için;

50 gr sütlü çkolata
50 gr beyaz çikolata
50 gr bisküvi
100 gr albeni bisküvi ve çikolatalı draje

  • Bir sos tenceresinde tereyağını, balı ve elinizle parçalara ayırdığınız 300 gr sütlü çkolatayı hafif ateşte sürekli karıştırarak homojen bir karışım elde edene kadar ısıtın. Diğer yandan bisküvileri elinizle veya bir merdane yardımıyla küçük parçalara ufalayın, çikolatalı drajeleri de keskin bir bıçakla ikiye bölün. Çikolatalı karışım kremsi bir kıvam alınca derin bir kapta bisküvileri ekleyip karıştırın. Daha sonra kestiğiniz çikolatalı drajeleri ekleyip tekrar karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş kare şeklinde bir kaba karışımı dökün.

  • Üzeri için 50 gr bisküviyi aynı şekilde ufalayın ve çikolatalı drajeleri bıçakla kesin. Kalıba döktüğünüz karışımın üzerine drajeleri ve bisküvi kırıntılarını boşluk bırakmayacak şekilde karışımın üzerine serpiştirin ve elinizle hafifçe üzerinden bastırın ki alttaki tatlı ile üstteki karışım birbirine yapışsın. Tatlının soğuması için buzdolabında en az 3 saat bekletin.

  • Tatlıyı buzdolabından çıkarmadan önce 50 gr beyaz çikolatayı ve 50 gr sütlü çikolatayı ayrı ayrı benmari usulü eritin ve yğlı kağıttan hazırlayabileceğiniz külah şeklinde sıkma torbalarına koyun. Buzdolabından aldığınız ttlının üzerine önce beyaz çikolatayı gezdirerek sıkın daha sonra tam ters yönde sütlü çikolatayı gezdirin. Tatlıyı buzdolabında tekrar soğumaya bırakın ve dilimlere ayırarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder