Sayfalar

12 Nisan 2012 Perşembe

Yaban Mersinli Muffin


























Yaban mersini ne faydalı bir meyvedir ki şifa olduğu rahatsızlıklar saymakla bitmiyor...Bu kadar şifalı bir meyveyi biz de mutfaklarımızdan eksik etmiyoruz dolayısıyla; krepler, kekler, cheesecakeler...ve daha birçok tarif hazırlayabiliriz bu meyveyle...

Ben en pratik ve lezzetli haliyle mini kekler olarak yaban mersinli muffin yaptım, o kadar lezzetli oldu ki henüz dün pişirmeme rağmen geriye bir tane bile kalmadı...

Siz de yaban mersini tüketmeyi seviyorsanız, bu sağlık deposu meyveyi bir de bu mis gibi vanilya kokulu ve tereyağlı muffinlerin içinde deneyin...

Hepinize afiyet olsun.



Malzemeler

12 adet muffin içindir.
Tarifteki su bardağı ve yemek kaşığı ölçü birimleri Amerikan cup ve tablespoon ölçü birimine denktir.

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/3 su bardağı süt
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
150-200 gr taze veya kurutulmuş yaban mersini
1,5 su bardağı un

  • Bir kapta eritilmiş tereyağı ve sütü iyice çırpın. Karışıma yumurta ve toz şekeri ekleyip tekrar iyice karıştırın. Başka bir kapta vanilya, kabartma tozu ve unu harmanlayıp, sıvı karışımın üzerine dökün ve mixer ile iyice çırpın. Yaban mersinini de kek hamurunuza ekleyin ve karıştırın. Muffin kağıtları yerleştirdiğiniz muffin kalıbınıza kek hamurunuzu bölüştürün, ancak hamuru herbir muffin kağıdının 2/3 sini dolduracak şekilde paylaştırmaya özen gösterin. 200 derece fırında, kürdanla kontrol ederek hamurunuz kürdana yapışmayacak kıvama gelince tepsinizi fırından alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder