Sayfalar

11 Nisan 2012 Çarşamba

Kuşkonmazlı Makarna


Makarnayı tutkuyla sevmeyen yoktur sanırım aranızda...Bu kadar pratik, lezzetli ve besleyici olmasının yanında içine koyduğunuz farklı malzemelerle farklı lezzetler yakalayabileceğiniz bir besin aynı zamanda...Yani içine koyduğunuz malzemelerle yaratıcılığınızın sınırı tamamen size kalmış aslında :) Sanırım ben de makarnanın en çok bu yönünü seviyorum, yani içine ne koyarsanız koyun her defasında farklı bir lezzet alıyoruz...Bu tarifte yaratıcılığımı kuşkonmaz üzerinde denedim ve bu kuşkonmazlı makarnanın lezzetine evde herkes bayıldı diyebilirim...





Kuşkonmaz salata olarak veya buharda pişirilip biraz soğanla sotelenerek bizim evde çok tüketilir. Şu sıralar bu sebzenin tam da mevsimi, artık süpermarketlerde ve pazarlarda da rahatlıkla bulabileceğiniz çok sağlıklı bir besin aslında...Avrupa 'da birçok ülkede yıllardır tüketilen bu besin bizim ülkemizde de çok yetişmesine rağmen bazı yörelerde pek bilinmiyor.




Bu sağlıklı sebze ile çok pratik ve lezzetli salata ya da yemekler yapabilirsiniz, ama makarnanın içinde kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Özellikle hafif öğünler tüketmek isteyenler için süper sağlıklı bir tarif...

Malzemeler

1 demet kuşkonmaz ( yaklaşık 300 gr )
1 paket makarna
3-4 adet havuç
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3-4 yemek kaşığı domates konservesi veya 2 adet domates
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber
pulbiber

  • Kuşkonmazların odunsu ve sert olan uç kısımlarını attıktan sonra bıçak değdirmeden sadece elinizle parçalara bölün. İyice yıkadıktan sonra 8-10 dakika kadar buharda pişirin veya kaynar suyun içinde 3-4 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Ancak kaynar suyun içinde haşlıyorsanız kesinlikle süreyi fazla geçirmeyin çünkü çok haşlanırsa acı bir tadı olacaktır kuşkonmazların.

  • Diğer yandan kaynar suyun içine bir miktar tuz atıp zeytinyağı ilave ettikten sonra makarnayı da ilave edip paketin üzerinde yazan süreye göre haşlayın. Makarnanın suyundan 1 bardak ayırın ve süzdüğünüz makarnaları bekletirken, bir tencereye zeytinyağı koyup soğanı ve havuçları ince ince doğrayın ve soteleyin. Domates konservesini de ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra kuşkonmazları ve makarnanın suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve süzdüğünüz makarnayı da sosunuza ekleyip iyice karıştırın ve sosla bütünleşmesini sağlayın. Servis tabağına koyduğunuz makarnanın üzerine rendelenmiş peynir serpin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder