Sayfalar

4 Nisan 2012 Çarşamba

Fava


Fava en sevdiğim mezelerden biridir...Özellikle balık ve et yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım bu lezzetli mezeyi sevgili kız kardeşim öyle bir yapar ki parmaklarınızı yersiniz...:) Sanırım bizim ailenin tüm meze ve salata çeşitlerine zaafı var, 2 kişi bile olsak özellikle akşam yemeklerinde masa da çeşit çeşit salata ve meze türü olur mutlaka. Geçtiğimiz hafta, daha önce de bahsettiğim memleket ziyaretimizde, kardeşimin hazırladığı akşam yemeğinde yine birbirinden lezzetli mezelerin arasında fava da vardı. Ben de en sonunda tarifi not edip eve döner dönmez yaptım ve fotoğrafladım...

Bu lezzetli ve hafif mezeyi henüz denemediyseniz en kısa zamanda yapmanızı tavsiye ederim. Hem çok pratik hem de konuklarınız için hoş bir lezzet...

Afiyet olsun...:)

Malzemeler

250 gr kuru iç bakla
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
1 demet dereotu
1 limonun suyu
tuz

  • Kuru iç baklayı bol suyla 1-2 saat ıslatın. Daha sonra yıkadığınız baklaları düdüklü tencereye koyun, soğanlardan birini doğrayın ve tencereye koyun. Zeytinyağının yarısını ve tuzu ekleyip baklaların üzerini çok az su geçecek şekilde su ilave edin. Düdüklü tencerede 10-15 dakika baklalar yumuşayana kadar pişirin. Normal tencere kullanıyorsanız 30-40 dakika sürebilir.

  • Baklalar piştiyse blenderla karışımı ezerek püre haline getirin. İnce ince kıydığınız dereotunu ve diğer soğanı püreye ekleyin, zeytinyağının kalan yarısını ve limon suyunu da ilave edip karışımı iyice ezin. Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bıraktığınız favayı dereotu ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder