Sayfalar

26 Nisan 2012 Perşembe

Bademli Kahveli Kek ( Almond Coffee Cake )


Kek yapmayı ve yemeyi sevdiğim kadar her kek denememde içine farklı lezzetler karıştırmayı çok severim...Kahveli kek belki denemişsinizdir ama içerisine bademin o muhteşem aroması karışınca çok lezzetli oldu gerçekten. Bademli kahveli kek ( almond coffee cake ) son zamanlarda denediğim kekler arasında favori listeme yerleşti diyebilirim :)



Badem ve kahvenin yarattığı uyuma zaten bayılırım; bir dilim kekin içinde her ikisini de yakalayabilmek gerçekten muhteşem !!! Herşeyden önce bademin faydalarını ve kalsiyum deposu olduğunu da unutmamak gerek...Yani böyle bir keki çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz, biraz kahve miktarını azaltabilirsiniz; eminim buna bayılacaklardır :)


Bu kekin üzerine bademli Crumble hazırlamak kekin lezzetini arttırırken görüntüsüne de çok yakıştı bence. Crumble burada kek hamurunun üzerine dökülen hamur karışımı anlamında...Bademli kek hazırladığım için üzerindeki hamur karışımını da bademli tercih ettim...Siz cevizli bir kek hazırlarken ceviz ya da farklı bir kuruyemiş kullanabilirsiniz. Üzerindeki hamur karışımını hazırlamak çok kolay; mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı elinizle iri parçalar halinde ufalayarak kekin üzerine serpiştiriyorsunuz...Sonuç; bol kırıntılı, aromalı ve süper lezzetli bir kek :)

Neyse, bu tarifi denemenizi tavsiye ederim; özellikle kahve tutkunu biriyseniz eminim çok seveceksiniz, yanına koyu bir filtre kahve ile mutlaka deneyin...

Afiyet olsun.

Malzemeler

Su bardağı ve yemek kaşığı olarak belirtilen ölçüler Amerikan Cup ve Tablespoon ölçü birimine denktir.

4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kabuksuz badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı granül kahve + 1,5 yemek kaşığı sıcak su
2,5 su bardağı un

Üzeri için;

3 yemek kaşığı soğuk tereyağ
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kabuksuz badem
1/2 su bardağı un

  • Kek hamurunu hazırlamadan önce kek kalıbınızı yağlayın. Kek hamuru malzemelerinden unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Kabuksuz bademleri robottan geçirip öğütün. Bademi de un karışımına ekleyin. Başka bir kapta yumurta, toz şeker ve sıvı yağı iyice çırpın, yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Sıvı karışıma un karışımını ekleyip iyice çırparak bütünleşmesini sağlayın. Granül kahveyi sıcak suda karıştırarak eritin ve kek hamuruna ekleyip karıştırın.

  • Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün. Üst malzemelerden önce kabuksuz bademi daha sonra diğer malzemeleri ekleyip bir mutfak robotundan geçirin, daha sonra elinizle irili ufaklı parçalar halinde çok ezmeden ufalayarak kırıntılar oluşacak şekilde kek hamurunuzun üzerine serpiştirin. Kekinizi 200 derecede kürdanla ortasına batırdığınızda hamur yapışmayana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder