Sayfalar

9 Mart 2012 Cuma

Yaban mersinli ve Çikolatalı Brownie


Bu blogu açmadan önce görür görmez vurulduğum ve denemek istediğim Jamie Oliver 'ın vişneli ve çikolatalı browniesini fotoğraflayıp yayınlamak bugüne kısmet oldu. Blogumu oluşturduktan sonra yapılacaklar listemin en üstlerinde yer almasına rağmen hem de çikolatalı tatların da hastası olmama rağmen, araya başka tarifler sıkışınca hep erteledim bu tarifi...Neyse ki dün şiddetli bir çikolata krizinin ardından kendimde bu brownieyi yapacak enerjiyi de buldum sonunda:)



Her ne kadar mutfakta yaratıcılığına ve pratikliğine hayran olduğum Jamie Oliver'ın tarifine sadık kalmaya çalışsam da kendi damak zevkime göre farklılıklar da yaptım tabii...Vişne yerine yaban mersini kullandım, brownienin üzerine badem serpiştirip portakal kabuğu rendeledim...İyi ki de kendime göre farklılıklar yapmışım, süper lezzetli ve booool çikolatalı bir brownie çıktı fırından...


Hele o çikolata ve portakal kabuğunun mis gibi kokusu bütün apartmanı sardı desem hiç de abartmış olmam doğrusu...Neyse, bu lezzetli brownienin yanına koyu bir filtre kahve de müthiş yakışıyor bence. Siz de brownie seviyorsanız, daha yoğun aromalı ve çikolatalı tercih ediyorsanız bu brownieyi mutlaka deneyin derim belki de başka şekilde bir brownie bir daha yemek istemeyeceksiniz...:))


Malzemeler

150 gr oda sıcaklığında tereyağ
200 gr bitter çikolata
75 gr yaban mersini
50 gr öğütülmüş badem
200 gr toz şeker
1 paket kabartma tozu
75 gr kakao
100 gr un
4 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi

  • Öncelikle tereyağını ve irili ufaklı parçalara ayırdığınız bitter çikolataları bir kapta benmari usulü krem kıvamı alana kadar karıştırarak eritin. Başka bir kapta toz şeker ile yaban mersini ve bademleri karıştırın. Üzerine kakao, un ve kabrtma tozu karışımını ilave edip tekrar karıştırın.

  • Hazırladığınız karışıma erimiş olan tereyağı ve çikolata karışımını ekleyip iyice karıştırın. En son yumurtaları ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş 20*30 bir kalıba karışımı dökün. Üzerine badem ve rendelediğiniz portakal kabuğunu serpiştirin. 200 derece fırında kürdanla denediğinizde yapışmayacak şekilde ortalama 35-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder