Sayfalar

12 Mart 2012 Pazartesi

Supangle


Sevgili kızıma sütü bir türlü sevdiremedim...Tabii kendim de süt içmeyi çok sevmediğimden bizim buzdolabında kalan sütlerle sık sık tatlı ya da muhallebi yapmaya çalışırım. Çikolataya düşkün olduğumu anlamışsınızdır artık; ben de bugün hem sütü hem de evdeki kakaolu kekden kalan parçaları değerlendirmek adına bol çikolatalı bir supangle yaptım. Hiç zamanınızı almayan bu tarifi mutlaka deneyin derim, bu ev yapımı supangleye çocuklar da bayılacak...:))

Malzemeler

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
80 gr bitter çikolata
2-3 yemek kaşığı kakao
2/3 su bardağı un
kakaolu kek

Üzeri için;

rendelenmiş çikolata parçaları
renkli şekerlemeler

  • Bir tencerede sütü, yumurtayı ve şekeri iyice karıştırın. Bir kapta harmanladığınız kakao ve unu da karışıma ekleyip, orta ateşte bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Çikolatayı da parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve 5 dakika daha ocakta pişirin.


  • Küçük parçalar halinde kestiğiniz kakaolu keki kaselerin dibine yerleştirin ve supangleyi kaselere paylaştırın. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder