Sayfalar

26 Mart 2012 Pazartesi

Sebzeli Peynirli Mısır Ekmeği


Dün fotoğraflayıp da lezzetine hala doyamadığım bu küçük muffinleri mısır ekmeği başlığı altında yayınladım ama inanın içindeki mısır ununun lezzeti sanki mısır ekmeği yiyormuşsunuz hissini veriyor size...


İçine de çok az sebze ve peynir girince hem lezzetli hem de sağlıklı muffinler oldu. Bu sebzeli ve peynirli mısır ekmeğini çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz, zaten fırından gelen ekmeklerin kokusuna eminim onlar da bayılacak...:))






Bu tarifi muffin kalıbında hazırladığınızda hem daha pratik oluyor hem de yanınızda taşıyabileceğiniz küçük atıştırmalıklarınız oluyor. Ama siz isterseniz kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirip dilimleyebilirsiniz...

Bu lezzetli mini ekmekler hafta sonu kahvaltısına bile çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir alternatif aynı zamanda...Ya da ansızın gelen misafirlerinize ikram etmek için de çayın yanında farklı bir lezzet.

Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler

12 adet muffin içindir.
Tarifte verilen su bardağı ölçüsü Amerikan 'cup' ölçü birimine eş değerdir.

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı mısır unu
3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pulbiber
1+1/3 su bardağı süt
1 yumurta
1/3 su bardağı zeytinyağı
50 gr rendelenmiş beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

  • Un, toz şeker, kabartma tozu, tuz ve pulbiberi bir kasede harmanlayın. Başka bir kapta süt ve yumurtayı iyice çırpın ve unlu karışıma ilave edip tahta bir spatula veya kaşıkla karıştırın. Bu karışıma zeytinyağı, peynir ve ince ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip malzemeleri iyice karıştırın.

  • Önceden yağladığınız 12 li muffin kalıbına ekmek hamurlarınızı bölüştürün. 200 derecede kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar 40-45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder