Sayfalar

9 Şubat 2012 Perşembe

Parça Çikolatalı Amerikan Kurabiyesi ( Chocolate Crunch Cookies )


Martha Stewart 'da gördüğümden beri haftalardır hep aklımdaydı bu lezzetli dev Amerikan kurabiyeleri yapmak... Eeee insanın çikolataya da ayrı bir düşkünlüğü olunca daha fazla söze gerek kalmıyor tabii, yani bu klasik Amerikan kurabiyeleri benim mutfağımdan çıkmazsa olmazdı... Ayrıca blogumdaki ilk kurabiye kategorimi de bu kurabiyelerle taçlandırmış oldum, lezzetli ve çikolatalı dev kurabiyeler daha ne söylenebilir ki..Yanına da alın bir bardak ılık sütünüzü ya da çayınızı yemeye doymayın;)...






Bu Amerikan kurabiyeleri damla çikolatayla da yapılıyor, ama ben marketlerde satılan %70 kakao oranı olan bitter çikolataları tercih ettim. Hem daha lezzetli hem de bu çikolataları parçalama aşamasında epey stres atıyorsunuz...:) Çikolata ayrı bir konu tabii...Ben çikolata paketlerini buzlukta dondurduktan sonra mutfak tezgahına vurarak parçaladım hepsini. Tabii bunu yaparken çok parçalamamaya dikkat ettim ki, kurabiyeleri yerkez ağzıma çikolata parçaları gelsin...


Kurabiyelerin tereyağıyla ve esmer şekerle bütünleşmesi sonucu ilk ısırışta kıtır kıtırmış gibi bir his versede ortasının yumuşacık olduğunu fark ediyorsunuz. Çok abarttığımı düşünebilirsiniz ama bu kurabiyeler anlatılmaz sadece yenir yenir...Tabii ilk denemeyi yapıp da çevremdekilere tattırmamak olmaz...Ama neyse ki herkesten olumlu ifadeler gelince ben de 1 bardak ılık sütün yanında bu kurabiyelerin keyfini çıkardım doğrusu...





İlk denememde böyle başarılı bir sonuç çıkınca insan kendini tutamıyor en kısa zamanda yine Martha Stewart 'da gördüğüm bu kurabiyelerin yulaflı formunu da deneyip sizlerle paylaşmak istiyorum. Siz de bu kurabiyeleri en kısa zamanda deneyin, eminim yemekten kendinizi alamazsınız...

Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler

Tarifte kullanılan su bardağı Amerikan 'cup' ölçü birimidir. Bu nedenle verilen ölçülerin gr cinsinden karşılıkları da belirtilmiştir 20 - 22 adet kurabiye içindir.

2 su bardağı un ( 250 gr )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 gr beyaz şeker
110 gr esmer şeker
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
200 gr bitter çikolata veya damla çikolata

  • Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Diğer kasede tereyağı ve şekerleri elektrikli mixerle veya manuel olarak krem kıvamı elde edene kadar çırpın.Yumurta ve yumurta sarısını ilave edip tekrar karıştırın. Vanilyayı da bu karışıma ekleyip tekrar karıştırın, ancak çok karıştırmayın malzemelerin birbirinin içine girmesi yeterli.

  • Un karışımını da ilave edip malzemelerin hepsi biraraya gelene kadar karıştırın. En son kırdığınız çikolata parçaları ekleyin ve tekrar karıştırın.

  • Fırın kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize bir dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde hamurları yerleştirin. Burada dikkat etmeniz gereken her kurabiye hamuru arasında 6 cm kadar boşluk olmalı. Çünkü bu kurabiyeler fırına girince gevşeyip yayılıyorlar bu yüzden birbirlerine yapışmamaları gerekiyor.

  • Daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 15-17 dakika kadar pişirin. Çok fazla tutarsanız kurabiyeler fırında çok sertleşir, buna da özellikle dikkat edin.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ella çikolatanın bir kurabiyeyle bütünleşmesi bence de harika:)

      Sil
  2. bu kurabiyeyi cidden yapmak istiyorum ama 1/4 su bardağı şeker 100 gram mı gerçekten? Ben 100 gram şekeri yarım su bardağı olarak biliyodum kafam çok karıştı şimdi ben bardağın 4'te biri kadarmı şeker koymalıyım yoksa 100 gram dediğin için bardağın yarısına kadar mı doldurmalıyım

    YanıtlaSil
  3. Fark edip uyardığınız için çok teşekkür ederim, eski kayitlarima ulaşmaya çalıştım ama bulamadım, gr cinsinden olan ölçüler doğru. Sanırım yazdığım kağıtlardan bilgisayara aktarırken bir hata oldu. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil