1 Şubat 2012 Çarşamba

Kuzu Güveç


Kuzu etinden hoşlanmayıp da ağız burun kıvıranların bile yemeden duramayacağı bir tarif bu. Kuzu etinin güveç içinde lokum gibi pişerek dağılması ve bütün o güzel baharatların aromasını içine çekmesiyle ağzınızda dağılan yumuşacık bir lezzet...Tamam biraz abartı olsa da hakikaten et, özellikle de kuzu eti güveçte pişince bir başka lezzetli oluyor. Hazırlaması çok kolay ancak ocakta pişirmeyi tercih ederseniz en az 2 saat beklemeniz gerekiyor, fırında da çok lezzetli olur ama ben ocakta pişirdim. Nasıl yaparsanız yapın ama sonuçta güvecin ette bıraktığı lezzete hiçbir şekilde doyum olmuyor...

Malzemeler

700 gr iri doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet orta boy soğan
7-8 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı domates konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı taze veya kuru kekik
tuz

  • Bir kapta irice doğradığınız soğanları, sarımsakları ve yıkayıp süzdüğünüz kuşbaşı etleri karabiber, kekik, pulbiber ve tuz ile iyice harmanlayın. Bu karışımı güvecinize aktarın, diğer yandan domates konservesiyle biber salçasını iyice karıştırıp birbirine yedirin. Domates ve salça karışımınızla birlikte 2 su bardağı sıcak suyu etlerinize ilave edin. Güvecin kapağını kapattıktan sonra 2 saat boyunca kısık ateşte etleriniz iyice yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder