22 Şubat 2012 Çarşamba

Fırında Sebzeli Tavuk


Tavuk yemekleri bizim evde pek tercih edilmediği için ( tavukların eski lezzetini bulamadığımız için olsa gerek ) çoook uzun zamandır evde tavuk yemeği yapmamıştık. Neyse, çok nadir de olsa bu defa sebzelerle ve birçok baharatla tavuğu biraz da olsa lezzetlendirmek istedim..Özellikle çalışanlar için akşam gelir gelmez hemen hazırlayabileceğiniz çok pratik bir yemek oldu. Tavuk sevmediğim için çok lezzetli diyemem ama eminim tavuk sevenler bayılacaktır...Yanındaki sebzeler de çok lezzetli oldu tabii. En azından, blogda bir tavuk tarifinin de olması gerektiğini düşündüm ve sizinle tavuğun olabilecek en lezzetli halini paylaşmak istedim...



Malzemeler

6 adet tavuk but
3 yemek kaşığı tereyağ
5-6 adet küçük boy soğan
3 adet büyük boy patates
5 adet havuç
3 adet biber
2 adet büyük domates
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber
biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt

  • Öncelikle tereyağını erittiğiniz bir tavada tavukları, iri kesilmiş patatesleri, havuçları ve bütün soğanları renkleri değişene kadar soteleyin. Bu işlem esnasında tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi de ilave edip iyice karıştırın. Sote yaptığınız tavaya 2-3 dal mercanköşk ya da taze biberiye koyabilirsiniz. Bu, yemeği daha aromatik yapacaktır.

  • Küçük bir kasede yoğurt ve biber salçasını iyice karıştırın. Sotelediğiniz tavuk ve sebzeleri bir fırın kabına alın, 2 ye böldüğünüz domates ve biberleri de ekleyip, salçalı yoğurtlu sosu bir fırça yardımıyla tavukların üzerine iyice sürün. En üzerine biraz zeytinyağı dökün ve 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Servis tabağınıza aldığınız tavukları mercanköşkle veya taze biberiyeyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder