17 Ocak 2012 Salı

Zeytinyağlı Kereviz


Site henüz çiçeği burnunda olmasına rağmen buraya hiç sebze yemeği koymadığımı farkettim ve bizim kışın olmazsa olmazımız hatta kızımın bile favorilerinden olan kerevizi en kolay ve sağlıklı haliyle yapmaya karar verdim.

Malzemeler

4-5 adet kereviz
2-3 adet havuç
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye (ben buzluğumdaki depodan faydalandım)
1 kahve fincanı limon suyu

  • Kerevizleri yıkayıp doğradıktan sonra bir kenarda kararmamaları için limonlu suda bekletin. Diğer tarafta doğradığınız havuç, soğan ve patatesi renklerini alana kadar zeytinyağında kavurun. En sonunda kerevizleri ve bezelyeyi de ekleyerek yeterli miktarda su ilavesiyle pişirin. Yemeğin altını kapatırken tuzunu ve daha lezzetli olması için limon suyunu ekleyin, soğuduktan sonra biraz kereviz yaprağı ve ince kıyılmış dereotuyla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder