Sayfalar

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nohutlu Arpa Şehriye Çorbası



Bugün dışarıda yağan karın ve insanlardaki grip halinin etkisinde kalmış olmalıyım ki, benim için bir şifa kaynağı olan tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım. Annemden öğrenmiş olduğum bu çorbaya ilave olarak tam buğday unu kullanıyorum, sanırım çorbaları biraz kıvamlı ve yoğun içmeyi seviyorum. Biraz farklı olarak da biz nohut ekliyoruz, hem daha lezzetli hem de doyurucu oluyor. Ortalıkta bu kadar grip salgını varken bu şifalı çorbanın bizi bu salgından koruyacağına inanıp dışarıdaki ince ince yağan karı seyrederken sıcacık bir çorba içmenin keyfi de bambaşka oldu doğrusu...

Malzemeler

1/2 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı tavuk suyu
1 litre su

  • Tereyağ eriyip zeytinyağda ısınınca unu ekleyip kısık ateşte kavurun. Un rengini almaya başlayınca salçayı ekleyin, kıvama ulaşınca tavuk suyu ile normal suyunuzu tencereye boşaltın. İyice kaynadıktan sonra arpa şehriye ve nohutları ilave edin, arada karıştırarak çorbanızı kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberini arzuya göre ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanız piştikten sonra üzrine maydanoz ve limon suyu ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder