Sayfalar

24 Ocak 2012 Salı

Cevizli Kereviz Salatası


Yine bir klasikle karşınızdayım, çok bilinen bir salata ancak benim çok sevdiklerim arasında. Ayrıca bu mevsimde de vitamin açısından kerevizi bol bol tüketmeliyiz diye düşünüyorum. Zeytinyağlı ya da etli kereviz yemeklerinden sıkılanlar için çok fresh bir öğün :) Ayrıca ani gelen misafirler için de ana yemeğinizin yanında böyle bir mezeyle durumu toparlayabilirsiniz. Hem pratik hem lezzetli...

Malzemeler

3 orta boy kereviz
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mayonez
yoğurt
2-3 diş sarımsak

  • Kerevizleri limon suyu koyduğunuz tabağın içine rendeleyin ve kararmamaları için limon suyuyla harmanlayın. Bir kenarda yoğurt, sarımsak, mayonez, tuz ve pulbiberi karıştırın. Kerevizleri ve cevizleri de bu karışıma ilave edip servis tabağınıza alın. Dereotu veya kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

1 yorum: